Categorieën
NEWS

UITNODIGING

Presentatie project [RE]CLAMED ARTSPACE – 01 februari vanaf 19 u. in de Stadkamer, Zwolle.

Wij, Marit Otto (INPHONE), Corine Aalvanger (KRACHT.VOER.) en Herbert Alfonso (SWEATSHOP COUTURE) nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Campagnebeeld [RE]CLAMED ARTSPACE 2023

“Wij wilden met dit geëngageerde project een artistieke en filosofische bijdrage leveren aan deze snel veranderende samenleving. In dit project staat de verhouding tussen commerciële en autonome beeldtaal op gespannen voet. We zijn in de huid gekropen van 4 fictieve bedrijven en hebben een maatschappijkritische boodschap verstopt in een reclameboodschap, kunst vermomd als reclame”

Publicatie

Bij dit project is recent een publicatie uitgegeven. onder de naam |RE|CLAMED ARTSPACE, welke inZwolle als krant (2000 stuks) verspreid is. Deze publicatie gaat dieper in op de sociaal maatschappelijke impact die de commerciële beeldtaal volgens ons op de toeschouwer heeft. De hele publicatie is hier te lezen: https://www.slideshare.net/MaritOtto/publicatie-bij-het-project-reclamedartspace-2022

Live presentatie

|RE|CLAMED ARTSPACE manifesteerde zich virtueel overal maar was in Zwolle het meest zichtbaar met de poster campagne en de publicatie. Deze live presentatie is dan ook een aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan over de hedendaagse thema’s die we met dit project hebben willen aansnijden.

Monique Schuttenbeld, wethouder van cultuur van de gemeente Zwolle, zal tijdens de presentatie inhoudelijk reflecteren op het project.

Wij kijken uit naar je komst, Marit, Herbert en Corine.

Stadkamer Zwolle, Zeven Alleetjes 1a,

01 februari 2023 van 19.u tot 21u.

Toegang is gratis. Reserveren kan met deze link: https://stadkamer.op-shop.nl/3692/re-clamedartspace/01-02-2023

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Commissie Cultuur & Kwaliteit van de gemeente Zwolle, waarvoor grote dank!

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Commissie Cultuur & Kwaliteit van de gemeente Zwolle, waarvoor grote dank.
Categorieën
NEWS

[RE]CLAMED ARTSPACE WORDT GEVEILD

Wij zijn een bijzondere samenwerking aangegaan met de veiling site CATAWIKI, hier gaat in vrijdag 13 januari 2023 ons gehele project onder de hamer. https://www.catawiki.com/nl/l/65726561.

Wat gaat er dan onder de hamer? Zie het volgende filmpje:

WHAT ABOUT [RE]CLAMED ARTSPACE

Meedoen met de veiling? Binnenkort delen we de link van het kavel hier op de site.

Meer informatie over het kavel: https://igcindustries.nl/?page_id=429

Certificaat van echtheid: https://igcindustries.nl/?page_id=431

Koopcontract:https://igcindustries.nl/?page_id=434

Categorieën
NEWS

IN DIALOOG ?

SAVE THE DATE: Gelegenheidscollectief [RE]CLAMED ARTSPACE; nodigt u van harte uit om naar de live presentatie te komen van het gelijknamige undercover kunstproject.

Reserveren kan hier: https://stadkamer.op-shop.nl/3692/reclamed-artspace/01-02-2023

SAVETHE DATE
SAVETHE DATE
Categorieën
NEWS

De coming out van een undercover kunstproject: |RE|CLAMED ARTSPACE

3 Zwolse kunstenaars, presenteren zich een jaar lang als kunstzinnige wolf in commerciële schaapskleren.

THIS IS ACTUALLY ART

Het project (RE)CLAMED ARTSPACE is een jaar geleden van start gegaan en gaat letterlijk over het her-veroveren van kunst in de openbare ruimte.  Kunstenaars; Marit Otto, Corine Aalvanger en Herbert Alfonso willen hiermee ruimte heroveren die de alomtegenwoordige commerciële reclame boodschap inneemt. Dit hebben ze gedaan met alle middelen die hen ter beschikking stonden. Ze zijn in de huid gekropen van 3 (eigenlijk 4) fictieve bedrijven en hebben een maatschappijkritische boodschap verstopt in een reclameboodschap, kunst vermomd als reclame.

I.G.C. Industries-this is actually art

De commerciële schaapskleren

I.G.C. INDUSTRIESen de drie start ups met hun signature products zijn ontsproten uit de geest van de 3 kunstenaars. I.G.C.(In Gods Chair) Industries is de zogenaamde investeerder, en het platform waar de 3 bedrijven zich profileren met hun product. Het is een bedrijf dat op het randje van het betamelijke balanceert en de ethiek met enige regelmaat behoorlijk geweld aan doet. De board members en CEO’s, Marcha Suikerberg, Sandra Jobse Sander Pichai en Tim Kok, dragen namen die verwijzen naar topmensen uit Silicon Valley. Hier kan je betalen met je data onder de noemer ‘Data is the new currency’, een nieuwe economische filosofie waarover ze zelf zeggen dat het lijnrecht tegenover het data protectionisme staat.

 INPHONE, is een concept van Marit Otto:  Deze dubieuze Phone company zoekt de grenzen van privacy, leeftijdsbeperking en distopisch toekomstdenken op. Het dient primair zichzelf, daarna de consument maar zeker niet de ethiek en het fatsoen. Gratis voor altijd verbonden en altijd online in ruil voor onbeperkt toegang tot jouw gegevens.

KRACHT.VOER, is een concept van Corine Aalvanger: speelt met haar CCP3 food pil fijntjes in op de snelle markt van maaltijd – flits bezorging, een festival gevoel is nooit ver weg. De vleespil is er in drie dierlijke variaties: de kip, het varken en de koe. Just pop it in! Een magisch idee voor als het eten, an sich, je gewoon te veel wordt….

SWEATSHOP COUTURE, een concept van Herbert Alfonso: profileert zich met het product Blood Sweat Tears als vrij bloederig, best onethisch en onsmakelijk maar wel de weg naar succes als je dit bedrijf mag geloven. Een cult hit uit de States met als slogan We don’t talk about other people’s blood sweat and tears, we just use them’.

 “Wij willen met dit geëngageerde project een artistieke en filosofische bijdrage leveren aan deze snel veranderende samenleving. In dit project staat de verhouding tussen commerciële en autonome beeldtaal op gespannen voet. We willen onderzoeken hoe deze uitersten die veel met elkaar gemeen hebben zich tot elkaar verhouden en bevragen daarbij ook het kijkgedrag van het publiek met betrekking tot beeldende kunst. Delft de kunst het onderspit tussen al dat visuele geweld of blijft het (graag) gezien?”,  aldus Marit, Corine en Herbert.

[RE]CLAMED ARTSPACE 2022- This is actually art
[RE]CLAMED ARTSPACE 2022- This is actually art- Dit project is mede mogelijk gemaakt door Commissie Cultuur & Kwaliteit van de gemeente Zwolle, waarvoor grote dank.

|RE|CLAMED ARTSPACE manifesteert zich overal maar juist ook in Zwolle.

Het project manifesteert zich online via de website: https://igcindustries.nl/ en onder de naam IGC.industriesofficial op Instagram, en als Marcha Suikerberg (CEO) Twitter en Linkedin.

Volgens de kunstenaars maken ze op deze manier online deel uit van een global village maar als in Zwolle woonachtig en/of werkende kunstenaars willen ze juist ook een visuele dialoog aangaan met het Zwolse publiek. Dit hebben ze gedaan door de product posters en de publicatie op diverse Zwolse locaties te verspreiden maar ook door de online communicatie steeds meer richting Zwolle te plooien. “Het was geen makkelijke opgave om, ondanks de soms verontrustende content van de posts, positieve noch negatieve reacties te ontlokken aan het publiek” stellen ze achteraf vast.

Publicatie en manifest.

In de maand december 2022 wordt de publicatie uitgegeven. onder de naam |RE|CLAMED ARTSPACE, welke ook uitsluitend in Zwolle (2000 stuks) verspreid zal worden. In deze publicatie vindt u onder andere, als centerfold, een manifest waarin Marit, Corine en Herbert hun stelling betrekken en gaan ze ook dieper in op de sociaal maatschappelijke impact die de commerciële beeldtaal volgens hen op de toeschouwer heeft in een reflectief stuk.

Live presentatie.

Deze publicatie zal gevolgd worden door een live presentatie in de Stadkamer Zwolle, waar ruimte is voor gesprek en dialoog met publiek. Save the date: 01 februari 2023 van 19.00u tot 21u. Toegang is gratis.

Reserveren kan hier: https://stadkamer.op-shop.nl/3692/reclamed-artspace/01-02-2023

|RE|CLAMED ARTSPACE wordt geveild.

Geheel in stijl en passend in het hedendaagse thema zal |RE|CLAMED ARTSPACE als totaal concept worden geveild op veilingsite CATAWIKI. De website, de sociale platforms, de verpakkingen, de posters, de publicatie en de. worden als een pakket geveild tijdens een kunstveiling. Dit zal medio eind januari plaatsvinden. Daarover later meer.Dit project is mede mogelijk gemaakt door Commissie Cultuur & Kwaliteit van de gemeente Zwolle,

Voor wie nog wil weten hoe het Marcha Suikerberg en haar mede bestuurders van I.G.C. Industries is vergaan: https://igcindustries.nl/?page_id=399

Categorieën
NEWS

Productcampagne in Zwolle en omgeving

De productcampagne van de INPHONE, Het Parfum Blood Sweat & Tears van Sweatshop Couture en CCP3 van KRACHT.VOER is nu ook in Zwolle uitgelrold.

Woordvoerder Sandra Jobse; “ We denken dat de Zwolse markt er rijp voor is. We zien hier en sterke demografische groei en een groeiende economie. Zwolle trekt door haar ligging, mooie historische stad, de nabijheid van natuur en veel werkgelegenheid, veel mensen van buiten aan.

We zien een ambitieuze stad met een ambitieuze maar ook modieuze bevolking. Een stad die rijp is voor vernieuwing en klaar voor de toekomst, net als wij.”

Gratis prototypen. 3 signature producten INPHONE, Blood Sweat & Tears en CCP3 zijn nog niet op de markt maar als prototype –gratis- te verkrijgen. Wat je daarvoor moet doen is een motivatie brief schrijven voor het gewilde prototype van keuze. De beste motivatie krijgt een uniek genummerde sample thuis gestuurd.  Trendsetting van de zuiverste orde. Doe mee! Kijk op onze website voor de voorwaarden. Lees over onze geweldige toekomstbestendige producten.

Volgen wat we doen kan ook via onze sociale media kanalen: linkedin, Twitter en instagram.

Refter Zwolle
Categorieën
NEWS

Campagne I.G.C. Industries lijkt langzaam op stoom te komen.

Persbericht

Amsterdam  22 augustus 2022

I.G.C. is medio juli van start gegaan met een campagne die zich vooral richtte op het eigen bedrijf.

“Het doel van deze campagne was vooral om mensen vertrouwd te laten raken met ons als nieuw gezicht, als nieuwe speler op de Nederlandse markt. We merken wel dat we nog wat vertrouwen moeten winnen maar de eerste geluiden lijken toch positief.” Aldus woordvoerder Sandra Jobse

De campagne was zichtbaar op diverse billboards, verspreid over geheel Nederland. Daarnaast waren de campagnes van I.G.C. Industries regelmatig te horen op verschillende radiostations en te zien tijdens spraakmakende televisieprogramma’s.  I.G.C. heeft er bewust voor gekozen geen media offensief in te zetten maar zich rustig te manifesteren en te oriënteren. Met prikkelende beelden en stellingen proberen we ons te onderscheiden.

“Jobse; ‘Ons concept is enerzijds heel fris en vernieuwend maar ook enigszins explosief.  Door te snel te willen kunnen we onze potentiele markt van ons vervreemden terwijl ze juist moeten wennen aan hele nieuwe marketing principes”

interview LOKAAL 3
Lucille Kim (Lokaal 3) interviewed Marcha Suikerberg

Langzamerhand wordt ook de campagne uitgerold voor de 3 bijzondere start ups die I.G.C. In portefeuille heeft;  INPHONE, SWEATSHOP COUTURE en KRACHT.VOER.

Deze drie bedrijven zullen zich vanaf nu ook gaan profileren via de kanalen van I.G.C.  Enkele grote reclame banners zijn al gespot in de grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam daar waar New York en Bruxelles ze al voor zijn gegaan.

Jobse; “ De Amerikaanse markt bleek meer dan rijp voor deze drie initiatieven. Ik denk dat de Amerikaanse inborst minder risicomijdend is en vooral ook erg avontuurlijk ingesteld is, dat zie je bijvoorbeeld terug in de Amerikaanse politiek. België bleek meer behoudend en conservatief in sommige opzichten, de campagne daar is tijdelijk on hold gezet.  Voor nu is de focus hier in Nederland. We hopen dat de Nederlandse consument zich openstelt voor een avontuur met ons.

Bekijk onze start ups op https://igcindustries.nl/

Categorieën
NEWS

Futurisme avant la lettre.

Amsterdam  01- 07-2022

Persbericht

Baanbrekende jonge bedrijven op de springplank van investeringsbedrijf I.G.C. Industries.

“De Nederlandse consumentenmarkt zal verrast worden met drie totaal vernieuwende innovatieve producten”. Aldus Sandra Jobse (Start up mediator by I.G.C.).

Futurisme avant la lettre.

Deze high end producten tarten de fantasie en geven ruimte aan het ultieme marktdenken. I.G.C industries, legt de basis voor een heel nieuw fundament waarin ze integraal buiten de kaders treedt, zowel met onorthodoxe manieren van betalen, een subversieve kijk op ethiek, als in innovatie die verder gaat dan wat wij tot dusver gewend zijn. Waar ligt de grens, zal menig consument zich afvragen, I.G.C. zegt die is er niet. “Wij zijn grenzeloos en daar zijn wij trots op, de sky is the limit” !

Campagne van 3 Start-ups

Op korte termijn start het bedrijf een campagne waarbij ze haar drie Start-ups ruimte geeft om zich te profileren bij de Nederlandse consument. Bij deze campagne staat kennismaking met het product centraal. Omdat we ons op totaal nieuw terrein bewegen willen wij vooral de ‘early adopters’ belonen. Zij zullen de weg vrij maken voor een breder publiek.

Gratis producten en prototypes te verkrijgen

Onder het motto ‘Data is the new currency’, biedt I.G.C. Industries de producten van haar Start-ups kosteloos aan. Kosteloos betekent binnen deze context met gesloten beurs, je betaald wel maar met je eigen data.

Op igcindustries.nl worden de drie bedrijven aan u voorgesteld.

Voor wie er snel bij is en een wervende motivatie kan schrijven is er een prototype uit de eerste serie te verkrijgen. Deze prototypes zijn value fixed. In  oktober 2022 lanceert I.G.C. de eerste campagnes, de producten zijn op dat moment volop in ontwikkeling om in 2023 optima forma op de markt te komen.

­

Categorieën
NEWS

I.G.C. Industries has arrived and welcomes you!

I.G.C. Industries heeft een 3 tal veelbelovende Nederlandse start ups gefinancierd en een platform gegeven. Deze 3 bedrijven zijn exclusief op deze site te vinden en op onze sociale media platforms.

Waarom juist deze bedrijven?

I.G.C. specialiseert zich al jaren in grensverleggende high tech. ontwikkelingen op het gebied van social convenience en design. Bij ons staat de klant altijd centraal. Daarnaast houden wij ons bezig met het revolutionaire data is the new currency concept, dit ziet u terug in onze producten.

Wij verkennen de grensgebieden van onze tijd en fysieke mogelijkheden en balanceren op deze grensgebieden zodat wij ongeremd producten kunnen ontwikkelen waar u op zit te wachten.

Bekijk onze producten en schrijf je in voor onze eerste prototypes die wij in NL op de markt brengen.

Meer informatie daarover vind je op onze igcindustries.nl

In Gods Chair Industries